Monday, March 30, 2009

Protestera mot retroaktiv skatt här!

Tänk dig att du handlar mjölk i din butik. Dagen efter när du ska handla igen i affären så säger handlaren att han höjt priset på mjölk i efterskott en vecka tillbaka med en krona. Så nu vill han att du ska betala en krona extra för mjölken du köpte igår.

Det är bedrägeri.

Så har Regeringen gjort med de som sålt hus och och bostadsrätter och fått uppskov på skatten genom att köpa nytt boende. De har höjt skatten från 20-22% i efterskott och dessutom infört en skatt på skatten med 0,5%. Det är rent bedrägeri mot medborgaren.

Skriv på namninsamlingen mot retroaktiva skatter här! Skriv ditt namn och ort och en kommentar om du vill.


Relaterat:

Aftonbladet
, 2, DN, SvD, Dagen.

19 comments:

  1. Protesterar mot den retroaktiva skatten!!
    Ta av de fattiga o ge till de rika-
    Alliansens politik!!
    Sonja Larsson Stockholm

    ReplyDelete
  2. Bedrägeri!!!! Regeringen måste vara de enda som har rätt att ändra retroaktivt!!! Om ett företag ändrar villkoren retroaktivt så blir det banne mig liv!!! Jag saknar Göran Persson!!!

    ReplyDelete
  3. Den är väl inte retroaktiv...

    det vore den ju om de ville man skulle betala för uppskovet man gjorde för 2 år sen och för tre år sen osv...

    Det är ju bara att betala in hela uppskovet nu så slipper man ju skatten....

    ReplyDelete
  4. Då kan du betala in mitt uppskov - jag har använt det till att köpa en ny bostad.

    Den är visst retroaktiv eftersom man får betala 22 istället för 20 procent och det gäller årtionden tillbaka i tiden.

    ReplyDelete
  5. Ett svin är en gris även om man kammar den - den "slopade" fastighetsskatten här i verkligheten höjts - men det är inte längre än skatt bara en avgift

    ReplyDelete
  6. Den nya Stockholmsskatten (40% bor i Stockholm) är orättvis eftersom många planerat sitt boende och beräknat kostnader efter andra förhållanden . Men den nya skatten minskar dessutom rörligheten på bostadsmarknaden - vilket drabbar ungdomar allra värst. Både orättvis och ogenomtänkt helt enkelt. Bra att s är tydliga med att stockholmsskatten borde avskaffas.

    Mikael Damberg

    ReplyDelete
  7. I Norge är det ingen skatt alls om man säljer sin bostad till ett högre värde. Höj skatten för höginkomsttagarna istället.

    David Karlsson

    ReplyDelete
  8. den är inte alls retroaktiv... det vore den om du tex hade haft uppskov i tio år och nu fick betala ett års uppskovsskatt gånger 10.. Vilket du inte får eller hur...

    Det borde väl vem som helst kunna fatta?

    Min blivande pension har ju radikalts ändrats beräkningmetod på, från typ de sista tio årens lön till utsmetad under hela tiden, så sådana här ändringar av spelreglerna är ju inget nytt, jag kan ju gnälla över att jag tog ledigt i 10 år och räknat med att ändå få hög pension, men där räknade jag fel, liksom ni gjort...

    ReplyDelete
  9. Skatten är definitivt retroaktiv. Om jag haft uppskov får jag nu betala 22% trots att jag fick besked om att jag skulle betala 20% redan för många år sedan dvs ett klart avtalsbrott mot principen "pacta sunt servanda".

    Regeringen har brutit ett ingånget avtal utan att medborgarna kan skydda sig eller parera skattehöjningen efter som den sker i efterskott.

    ReplyDelete
  10. Staten straffskattar oss medborgare och även om man blev förvarnad om detta så varifrån skulle man få pengarna att betala uppskovet i förtid?

    Peter Svensson

    ReplyDelete
  11. Tack Moderaterna för 12000 i restskatt! Med er vid makten så kommer vi arbetare alltid att vara förlorare. Er politik gynnar bara de rika som blir ännu rikare. Denna retroaktiva skatt verkar inte vara särskilt genomtänkt. Den slår hårt mot många familjer. Resultatet kommer säkert att visa sig i nästa års val.

    ReplyDelete
  12. Retroaktiv lagstiftning förekommer i en del diktaturer.....I Nunbergrättegången användes retroaktiv lagstiftning mot nassesvin. I Sverige använder den borgerliga regeringen retroaktiv olaglig beskattning mot sina egna hederliga medborgare. Jag tror knappt det är sant.....Kan man verkligen göra så här i en västerländsk demokrati mot sina medborgare??????

    ReplyDelete
  13. Enligt vad jag förstår är ju enligt de siffror som publicerats på aftonbladet så att den sammanlagda summan obetalda reavinstskatter borde uppgå till cirka 40 miljarder kronor. De pengarna kunde ju använts till att stödja saab, förbättra skolan och vården i stället för att finansiera ett antal privatpersoners lägenheter. Betala era skatter och sluta gnäll.

    ReplyDelete
  14. Detta är en skandal, men vad kan man förvänta sig av dessa högerpolitiker som bara tänker på dom som har allt,men ändå vill ha mer.
    Så är det bara att ta mer från dom fattiga och ge till dom rika.

    ReplyDelete
  15. Detta är riktigt illa......finns inga ord..

    ReplyDelete
  16. Oetiskt och vidrigt

    Bengan i järfälla

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete